Home navigate_next Regio Murcia navigate_next Bezienswaardigheden navigate_next De Mar Menor

Bezienswaardigheden

De Mar Menor

De Mar Menor is het grootste natuurlijke "zwembad" ter wereld.

Deze Mar Menor heeft een oppervlakte van ca . 170 km2 en een kustlijn van ruim 70 km met vele leuke plaatsjes zoals San Pedro del Pinatar, Los Alcazares, Islas Menores en Playa Honda herbergt .

Het niet al te diepe water in combinatie met het binnenzeekarakter zorgen ervoor dat de temperatuur van het water ca. 4 graden hoger ligt dan het water in de Middellandse zee.
Hierdoor is het water in het voorseizoen al snel aangenaam van temperatuur.

Dit maakt de Mar Menor ook populair voor vele watersporten .
Je kan ook watersportmateriaal huren en je kan er lessen volgen.

De Mar Menor heeft vele mooie stranden met ondiep water, die nog niet door het massatoerisme ontdekt zijn.

Langs de gehele kustlijn zijn strandtenten te vinden waar je lekker kan eten of drinken.

En op loopafstand langs de mooie boulevards liggen vele cafeetjes en restaurantjes, waar je eenvoudig of uitgebreid en gastronomische kan eten. 

Getuigenissen

ons gastenboek

Karien, Jean-Marie, Paulien en Maarten

 

Hola.

Amaaii, … het is de laatste avond al, wat zijn de 9 dagen voorbij gevolgen!

Het was fijn te logeren in dit smaakvol ingericht Spaans huisje. Alles wat we nodig hadden was aanwezig! (Enkel lucifers om de kaarsjes / theelichtjes te doen branden vonden we niet).

De zon was van de partij en heel veel maaltijden aten we buiten op het terras. Een week lang huurden we fietsen en dit is zeker een aanrader! Links langs de dijk weg, via het pad langs de bamboe ontdekten we Camping “Mar Menor”, een plek aan zee die we voor ons alleen hadden. We kregen er zelfs een lift per boot aangeboden door een sardinenvisser. Leuk!!!

Rechts op de dijk vinden we “San Antonio”-  een restaurant in het water – een aanrader.

Diner aan 6,50 euro, heel kindvriendelijk en het zeezicht is inbegrepen. Het was ook aangenaam om dagelijks om de hoek hier aan het rondpunt “Het Laatste Nieuws” te kunnen kopen.

Het dierenpark in Murcia is ook de moeite waard!

We mochten de beren voederen en ook de giraffen aten uit onze hand.

Maar het mooiste plekje ontdekten we de laatste dag! Het regionaal park van Calblanque. Te bereiken met de auto richting Cartagena – La Manga. Je rijdt met de auto zo ver mogelijk en parkeert daar dan. We namen onze picknick mee en wandelden links langs een pad tussen de bergen / heuvels, steeds met zeezicht.

We ontdekten baaien zoals je ze alleen in films ziet!

Hier en daar zagen we een hagedis. Ook de touwen aan de rotsen zorgden voor extra avontuur. Na een uur kwamen we in een volgend stadje. Zeker de moeite waard. Goede stapschoenen volstaan. En zeker je fototoestel niet vergeten!!

Ook Cartagena maakten we een dag onveilig. We werden er ondergedompeld in de Romeinse cultuur. Een Romeins amfitheater, een burcht en een Romeins huis hebben we bezocht. Allemaal gratis! 15 april is het feest van de patroonheilige, en dan zijn alle musea in Cartagena gratis.

9 dagen later nemen we bruingebakken weer onze koffers.

Oei … misschien wegen die wel meer dan de toegelaten 10kg handbagage. Want al die mooie herinneringen moeten zeker mee naar huis!!

… We hebben genoten, de batterijen zijn opgeladen, en we kunnen er weer tegenaan!
Gracias en groetjes,

Karien, Jean-Marie, Paulien en Maarten

Bekijk ons gastenboek