Home navigate_next Regio Murcia navigate_next Bezienswaardigheden navigate_next De Mar Menor

Bezienswaardigheden

De Mar Menor

De Mar Menor is het grootste natuurlijke "zwembad" ter wereld.

Deze Mar Menor heeft een oppervlakte van ca . 170 km2 en een kustlijn van ruim 70 km met vele leuke plaatsjes zoals San Pedro del Pinatar, Los Alcazares, Islas Menores en Playa Honda herbergt .

Het niet al te diepe water in combinatie met het binnenzeekarakter zorgen ervoor dat de temperatuur van het water ca. 4 graden hoger ligt dan het water in de Middellandse zee.
Hierdoor is het water in het voorseizoen al snel aangenaam van temperatuur.

Dit maakt de Mar Menor ook populair voor vele watersporten .
Je kan ook watersportmateriaal huren en je kan er lessen volgen.

De Mar Menor heeft vele mooie stranden met ondiep water, die nog niet door het massatoerisme ontdekt zijn.

Langs de gehele kustlijn zijn strandtenten te vinden waar je lekker kan eten of drinken.

En op loopafstand langs de mooie boulevards liggen vele cafeetjes en restaurantjes, waar je eenvoudig of uitgebreid en gastronomische kan eten. 

Getuigenissen

ons gastenboek

Hein, Veerle, Lara en Seppe

04/08 – 11/08

 

Een weekje Los Narejos vanwege de buren Hein, Veerle, Lara en Seppe

 

Zaterdag 04/08

Halfuurtje vroeger geland… Joepie!

Vlug onze auto gehuurd en rond 11u stonden we aan het huisje. Even wachten op  Laurent, het kwam niet op een half uurtje… Spaanse mode… nietwaar?

Wat is jullie huisje netjes, en proper ingericht! Heel gezellig!

Na ons geïnstalleerd te hebben, op de fietsen gesprongen richting zee om af te koelen, en van de zon te genieten! Het deed deugd, na al die regen in België.

Inkopen gaan doen in de Lidl, en ’s avonds gaan eten langs zee in “Encarnación”. Een aanrader! Moe en voldaan in ons bed na een lange dag!

 

Zondag 05/08

Modder- en zoutbaden in Los Palos en San Pedro del Pinatar! Heel mooi natuurpark! Eerst naar de modderbaden... Jakkes, wel wat vies, vond Lara… Maar heel gezond voor de huid! Ons alle 4 ingewreven, en daarna, om ons af te spoelen, in de zoutbaden. Wat was onze huid glad! Na de natuurlijke wellness terug huiswaarts, waar we zelf spaghetti hebben klaargemaakt en smakelijk hebben gegeten op het terras achteraan! Met een glaasje wijn natuurlijk!

Daarna nog gaan avondzwemmen in zee, met alle zwemattributen mee!

 

Maandag 06/08

Vandaag stond Calblanque op het programma. Wandelschoenen, bikini en zwembroek, rugzak met water en fruit, en weg waren we! Onze auto geparkeerd in Los Palos en zo over de heuvels heen naar het eerste strandje / baaitje… Oef! Dorst, en warm… eindelijk konden we de zee induiken! Er stond daar wel een naakte man op de rotsen zeker! Seppe en Lara waren er niet goed van … Wat verder zijn vrouw… naakt … Zijn vrienden… naakt.. enkel de hond was niet naakt…
We hebben er ons toch maar tussen geïnstalleerd… NIET naakt wel te verstaan, want dat vonden Lara en Seppe toch maar vies. Na een uurtje de wilde  golven te trotseren, vertrokken we terug.. terug wandelschoenen aan, … naar de volgende strandjes… minder naakte toeristen gezien. Oef!

Op de terugweg was het bloedheet! In Los Palos nog een uurtje gesnorkeld, en iets gedronken in het witte bartje aan zee. Leuke muziek, ligstoelen… Leuk!

’s Avonds gaan eten in El Tropical, met de fiets … Menu Tapa… Lekker!

 

Dinsdag 07/08

Slecht geslapen… Té warm en verbrand van de zon van gisteren!

Vandaag is er heel veel wind , en is het bewolkt! Gaan ontbijten naar “Encarnación”, 3.50 euro voor 2 personen. Lekker! Doen! Daarna naar de markt in Los Alcázares, druk maar leuk! Beetje gerust in het huisje… Wat tv gekeken. Olympische spelen in Londen.

De gebroers Borlée hebben ontgoocheld.. onze zeilster Evi Vanacker heeft brons! Om 16u vertrokken naar Cartagena! Zeer mooi! De stad en haven bezocht… tapa’s gegeten, winkels… Op de terugweg pizza’s gekocht en gegeten op het terras vooraan.. Minder wind. Met glaasje wijn en als dessert een ijsje!

 

Woensdag 08/08

Vandaag vroeg opgestaan en naar Aqualandia geweest in Benidorm! Heel leuk waterpretpark! De kinderen hebben zich er “bère” geamuseerd. ’s Avonds gaan eten naar de wok. Lekker!

Donderdag 09/08

Rustig opgestaan en ontbeten, een beetje de was en de plas, en daarna richting Portman. Een mooi dorpje aan zee, niet zover van Calblanque. Op het strand, zwart zand, de picknick gegeten en heerlijk gesnorkeld! Moe en voldaan thuis blijven eten en lekker een glaasje wijn gedronken.

 

Vrijdag 10/08

Rond 9u30 op weg naar Murcia. Niet zo ver. Een 40-tal minuten rijden. Mooie wandeling gemaakt in de oude stad, winkeltjes gedaan, tapa’s gegeten, en enkele mooie gebouwen bezocht. Bloedheet (45°) maar wel een mooie stad! Terug thuis een frisse duik genomen in het zwembad, hier wat verder in de straat. ’s Avonds gaan eten naar San Antonio, restaurant “in” zee. Zeer aangenaam om te zitten.

 

Zaterdag 11/08

Onze laatste dag! Een week gaat toch vlug! We zullen het missen, jullie gezellige huisje, de goeie bedden, de zalige douche helemaal boven! Lekker verfrissend na een warme dag! We hebben genoten en hopelijk misschien tot nog eens!

Bekijk ons gastenboek